Sign In

Receptek

Túrós csusza

Túrós csusza

 

Túrós csusza

Elkészítési idő 34 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 450 gramm Civita fodros kockatészta
  • 1 evőkanál
  • 100 gramm füstölt szalonna
  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A tésztát 10 percig főzzük bő, lobogó sós vízben, majd lezárjuk alatta a gázt, de további 2 percig még a forró vízben hagyjuk. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd visszatesszük a főzőedénybe, egy kevés, a szalonnából kiolvasztott zsírral megöntözzük és összekeverjük.
  • Amíg a tészta fő, a szalonnát apró kockára vágjuk és a zsírját kisütjük.
  • Tálaláskor a tésztára teszünk az összemorzsolt túróból, meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk a kisütött szalonnapörccel. Ha szükséges, még kicsit megsózzuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, túró, túrós csusza

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating