Túrós csusza
Túrós csusza
Hozzávalók
- 450 gramm Civita fodros kockatészta
- 1 evőkanál só
- 100 gramm füstölt szalonna
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 200 ml tejföl
Instrukciók
- A tésztát 10 percig főzzük bő, lobogó sós vízben, majd lezárjuk alatta a gázt, de további 2 percig még a forró vízben hagyjuk. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd visszatesszük a főzőedénybe, egy kevés, a szalonnából kiolvasztott zsírral megöntözzük és összekeverjük.
- Amíg a tészta fő, a szalonnát apró kockára vágjuk és a zsírját kisütjük.
- Tálaláskor a tésztára teszünk az összemorzsolt túróból, meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk a kisütött szalonnapörccel. Ha szükséges, még kicsit megsózzuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)