Sign In

Receptek

Túrós-cukkinis-kapros hamis rétes

Túrós-cukkinis-kapros hamis rétes

 

Túrós-cukkinis-kapros hamis rétes

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes cukkini vagy 2 darab kisebb
  • 500 gramm tehéntúró
  • 150 gramm Rama margarin
  • 1 evőkanál összevágott kapor
  • 250 gramm cukor fele a tésztába, fele a töltelékbe
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 darab tojás
  • 300 gramm rizsliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 600 ml tej

Instrukciók
 

  • Először hámozzuk meg a cukkinit, és reszeljük le. A lisztet keverjük el a sütőporral és a cukorral.
  • A Ramából vegyünk el 100 grammot, és jó vastagon kenjünk ki vele egy nagyméretű tepsit. Mind a 100 grammot kenjük el a tepsi alján.
  • Ezt követően a lisztes keverék felét szórjuk bele a tepsibe, óvatosan simítsuk el, hogy mindenhol egyenletesen legyen belőle. A liszt tetejére morzsoljuk rá a túrót, majd a túróra egyenletesen szórjuk rá a lereszelt cukkinit.
  • A cukkini tetejét szórjuk meg a finomra vágott kaporral és a vaníliás cukorral. Végül szórjuk rá a liszt másik részét. Érdemes kanállal ráhinteni, hogy mindenhová egyformán jusson belőle.
  • Ezt követően a tojásokat kézi habverővel keverjük ki, adjuk hozzá a tejet, és jól keverjük át. Ezt a tojásos tejet öntsük a liszt tetejére.
  • A maradék Ramát olvasszuk fel és locsoljuk meg a tejes rész tetejét. Egy kanál végét itt-ott szúrjuk bele a tepsiben lévő tésztába, hogy a tej mindenhová lejusson.
  • Végül 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, sütőtől függően 30-40 perc alatt. Ha langyosra hűlt, már szépen szeletelhető. Kockára vágva, porcukorral meghintve szervírozzuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, kapros, rétes, sós sütemény, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating