Túrós-cukkinis-kapros hamis rétes
Túrós-cukkinis-kapros hamis rétes
Hozzávalók
- 1 darab közepes cukkini vagy 2 darab kisebb
- 500 gramm tehéntúró
- 150 gramm Rama margarin
- 1 evőkanál összevágott kapor
- 250 gramm cukor fele a tésztába, fele a töltelékbe
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 darab tojás
- 300 gramm rizsliszt
- 1 csomag sütőpor
- 600 ml tej
Instrukciók
- Először hámozzuk meg a cukkinit, és reszeljük le. A lisztet keverjük el a sütőporral és a cukorral.
- A Ramából vegyünk el 100 grammot, és jó vastagon kenjünk ki vele egy nagyméretű tepsit. Mind a 100 grammot kenjük el a tepsi alján.
- Ezt követően a lisztes keverék felét szórjuk bele a tepsibe, óvatosan simítsuk el, hogy mindenhol egyenletesen legyen belőle. A liszt tetejére morzsoljuk rá a túrót, majd a túróra egyenletesen szórjuk rá a lereszelt cukkinit.
- A cukkini tetejét szórjuk meg a finomra vágott kaporral és a vaníliás cukorral. Végül szórjuk rá a liszt másik részét. Érdemes kanállal ráhinteni, hogy mindenhová egyformán jusson belőle.
- Ezt követően a tojásokat kézi habverővel keverjük ki, adjuk hozzá a tejet, és jól keverjük át. Ezt a tojásos tejet öntsük a liszt tetejére.
- A maradék Ramát olvasszuk fel és locsoljuk meg a tejes rész tetejét. Egy kanál végét itt-ott szúrjuk bele a tepsiben lévő tésztába, hogy a tej mindenhová lejusson.
- Végül 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, sütőtől függően 30-40 perc alatt. Ha langyosra hűlt, már szépen szeletelhető. Kockára vágva, porcukorral meghintve szervírozzuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)