Először hámozzuk meg a cukkinit, és reszeljük le. A lisztet keverjük el a sütőporral és a cukorral.
A Ramából vegyünk el 100 grammot, és jó vastagon kenjünk ki vele egy nagyméretű tepsit. Mind a 100 grammot kenjük el a tepsi alján.
Ezt követően a lisztes keverék felét szórjuk bele a tepsibe, óvatosan simítsuk el, hogy mindenhol egyenletesen legyen belőle. A liszt tetejére morzsoljuk rá a túrót, majd a túróra egyenletesen szórjuk rá a lereszelt cukkinit.
A cukkini tetejét szórjuk meg a finomra vágott kaporral és a vaníliás cukorral. Végül szórjuk rá a liszt másik részét. Érdemes kanállal ráhinteni, hogy mindenhová egyformán jusson belőle.
Ezt követően a tojásokat kézi habverővel keverjük ki, adjuk hozzá a tejet, és jól keverjük át. Ezt a tojásos tejet öntsük a liszt tetejére.
A maradék Ramát olvasszuk fel és locsoljuk meg a tejes rész tetejét. Egy kanál végét itt-ott szúrjuk bele a tepsiben lévő tésztába, hogy a tej mindenhová lejusson.
Végül 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, sütőtől függően 30-40 perc alatt. Ha langyosra hűlt, már szépen szeletelhető. Kockára vágva, porcukorral meghintve szervírozzuk.