Túrós lepény eperrel
Túrós lepény eperrel
Hozzávalók
A tésztához:
- 500 gramm tehéntúró
- 3 púpozott evőkanál tejföl
- 180 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 1 darab bio citrom reszelt héja
- 1/2 mokkáskanál só
- 50 gramm rizsdara
- 50 gramm rizsliszt
A tetejére:
- 3 púpozott evőkanál tejföl
- 2 evőkanál cukor
A tepsi kikenéséhez:
- szükség szerint zsiradék
- szükség szerint liszt
A díszítéshez:
- 8-10 szem eper
Instrukciók
- A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, a tepsit vagy sütőtálat (25x20cm) kizsírozzuk és behintjük liszttel.
- A túrót tálba tesszük, villával kicsit összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
- A sütemény tetejére kerülő cukrot (édesítőt) és tejfölt összekeverjük, félretesszük.
- A masszát a tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- A sütési idő felénél a tetejére csorgatjuk a korábban kikevert cukros tejfölt. Akkor jó, ha a széle aranybarna, és a teteje is kezd pirulni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)