Túrós-szilvás morzsa
Túrós-szilvás morzsa
Hozzávalók
- 150 gramm rizsliszt vagy kukoricaliszt
- 1 mokkáskanál só
- 4 darab tojás
- 2 ml tej
- 3 evőkanál cukor
- 1/2 darab citrom reszelt héja
- 150 gramm tehéntúró
- 500 gramm szilva
- 50 gramm vaj vagy napraforgóolaj
- 4 evőkanál fahéjas porcukor
Instrukciók
- A lisztet összekeverjük a sóval, a tojások sárgájával, a cukorral, a citrom héjával, és apránként, kevergetve hozzáadjuk a tejet.
- 10-15 percre félretesszük pihenni, amíg a szilvát megmossuk, kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk.
- Amikor a szilva készen van, villával összetörjük a túrót, a masszához keverjük, majd a keményre felvert tojásfehérjét is óvatosan belekeverjük.
- Egy méretes, tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beleöntjük a tojásos-túrós masszát, pár percig sülni hagyjuk, majd fakanállal kisebb darabokra szaggatjuk, hozzáöntjük a felaprított szilvát is, és közepes lángon kb. 20-25 perc alatt, néha megkeverve, megforgatva, pirosra sütjük.
- Tálaláskor megszórjuk a fahéjas porcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)