Sign In

Receptek

Túrós-szilvás pite

Túrós-szilvás pite

 

Túrós-szilvás pite

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 5 evőkanál mandulaliszt vagy finomra őrölt mandula
  • 3 evőkanál kókuszliszt
  • 2 nagy evőkanál kókuszzsír
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 2 evőkanál víz

A krémhez:

  • 200 gramm zsírszegény túró
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 darab tojássárgája
  • 2-3 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1 csipet fahéj

A tetejére:

  • 500 gramm szilva puha, érett, kimagozott

A habhoz:

  • 3 darab tojásfehérje
  • 2 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1 csipet

Instrukciók
 

  • A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgája megy a tésztába, a fehérjéből pedig habot fogunk verni a süti tetejére.
  • A száraz hozzávalókat egy tálban összevegyítjük, hozzámorzsoljuk a kókuszzsírt, és a tojássárgájával együtt összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál vizet, vagy egy kis extra kókuszzsírt, de ha túl sokat teszünk hozzá, a tészta törékennyé válik.
  • Két sütőpapírlap között kinyújtjuk (kb. 20x25 cm-re), a felső sütőpapírt levesszük, majd a másik papírral együtt a tepsibe helyezzük.
  • A túrót a kókuszsírral, 1 tojássárgájával, 2 evőkanál eritrittel és 1 csipet fahéjjal, botmixerrel homogén masszává keverjük, majd a tésztára simítjuk. A szilvát felnegyedeljük, és a túrós krémbe nyomkodjuk.
  • Ezután betesszük a 150 C fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig sütjük.
  • Eközben a 3 tojásfehérjéből és 2 evőkanál eritritből, 1 csipet só társaságában kemény habot verünk. A 30 perc letelte után egy habzsák segítségével rácsokat húzunk a szilvás túró tetejére, majd 100 C fokon még 15-20 percig szárítjuk a habot. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, pite, szénhidrát-csökkentett, szilva, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating