Sign In

Receptek

Túrós-szilvás szórt pite

Túrós-szilvás szórt pite

 

Túrós-szilvás szórt pite

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 300 gramm rizsliszt
  • 12 gramm sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 4 darab tojás
  • 500 ml tej
  • 150 gramm porcukor
  • 500 gramm félzsíros tehéntúró
  • 50 gramm porcukor
  • 10 gramm cukor vaníliás
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 500 gramm szilva (mag nélkül mérve)
  • 100 gramm vaj

Instrukciók
 

  • Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban kézi habverővel összekeverjük a tojásokat, a tejet és a porcukrot.
  • Egy 20x30 cm-es tepsit vastagon kikenünk vajjal, rászórjuk a lisztes keverék felét, majd rámorzsoljuk a porcukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal összekevert túrót.
  • Erre kerül a kimagozott, negyedekbe vágott szilva, majd a lisztes keverék másik fele. A tetejére csorgatjuk egyenletesen a tejes-tojásos-cukros keveréket, végül rálocsoljuk a maradék olvasztott vajat. Egy hurkapálcával néhány helyen megpiszkáljuk, hogy a tejes lé jól le tudjon folyni a tepsi aljáig.
  • 30 percre félretesszük, hogy a liszt kicsit felszívja a nedvességet, ennyi idő alatt a sütő is bőven felmelegszik 170 fokra, majd 60 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és csak azután szeleteljük fel. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral, én nem szoktam, mert nem szeretjük a túl édes sütiket. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, pite, szilva, túró, túrós

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating