Túrós-szilvás szórt pite
Túrós-szilvás szórt pite
Hozzávalók
- 300 gramm rizsliszt
- 12 gramm sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
- 4 darab tojás
- 500 ml tej
- 150 gramm porcukor
- 500 gramm félzsíros tehéntúró
- 50 gramm porcukor
- 10 gramm cukor vaníliás
- 1 darab citrom reszelt héja
- 500 gramm szilva (mag nélkül mérve)
- 100 gramm vaj
Instrukciók
- Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban kézi habverővel összekeverjük a tojásokat, a tejet és a porcukrot.
- Egy 20x30 cm-es tepsit vastagon kikenünk vajjal, rászórjuk a lisztes keverék felét, majd rámorzsoljuk a porcukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal összekevert túrót.
- Erre kerül a kimagozott, negyedekbe vágott szilva, majd a lisztes keverék másik fele. A tetejére csorgatjuk egyenletesen a tejes-tojásos-cukros keveréket, végül rálocsoljuk a maradék olvasztott vajat. Egy hurkapálcával néhány helyen megpiszkáljuk, hogy a tejes lé jól le tudjon folyni a tepsi aljáig.
- 30 percre félretesszük, hogy a liszt kicsit felszívja a nedvességet, ennyi idő alatt a sütő is bőven felmelegszik 170 fokra, majd 60 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és csak azután szeleteljük fel. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral, én nem szoktam, mert nem szeretjük a túl édes sütiket.