Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban kézi habverővel összekeverjük a tojásokat, a tejet és a porcukrot.
Egy 20x30 cm-es tepsit vastagon kikenünk vajjal, rászórjuk a lisztes keverék felét, majd rámorzsoljuk a porcukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal összekevert túrót.
Erre kerül a kimagozott, negyedekbe vágott szilva, majd a lisztes keverék másik fele. A tetejére csorgatjuk egyenletesen a tejes-tojásos-cukros keveréket, végül rálocsoljuk a maradék olvasztott vajat. Egy hurkapálcával néhány helyen megpiszkáljuk, hogy a tejes lé jól le tudjon folyni a tepsi aljáig.
30 percre félretesszük, hogy a liszt kicsit felszívja a nedvességet, ennyi idő alatt a sütő is bőven felmelegszik 170 fokra, majd 60 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és csak azután szeleteljük fel. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral, én nem szoktam, mert nem szeretjük a túl édes sütiket.