Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A liszteket egy tálba mérjük az útifűmaghéjjal és a sóval együtt, majd összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral. A közepébe ütjük a tojássárgáját, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Fakanállal összekeverjük, először csak a közepe részt, aztán fokozatosan a többi lisztet is hozzádolgozzuk.
Kissé ragacsos lesz eleinte, de amennyire tudjuk, dolgozzuk simára a tésztát, közben az útifűmaghéj fel fogja szívni a nedvességet, és a végeredménynek egy könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztának kell lennie.
Ha nagyon ragad (ha túl híg volt a tejföl), akkor adhatunk hozzá egy maréknyi lisztet még, de sokat ne, mert állás közben még keményedni fog a tészta. Csomagoljuk fóliába, és pihentessük a hűtőben egy éjszakán át.
Másnap lisztezett gyúrólapon nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, szaggassuk ki 4 cm-es szaggatóval, a kezünkkel kicsit sodorjuk meg, tegyük margarinnal megkent sütőlemezre, kenjük le a felvert tojással, és szórjuk meg a reszelt sajttal. 180 C fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára 18-20 perc alatt.