Vissza
lilahagymás minipalacsinta gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes lilahagymás minipalacsinta

Összesen 40 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 20 darab

Hozzávalók
  

  • 150 gramm rizsliszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 mokkáskanál durvára őrölt fekete bors
  • 2 darab tojás
  • 200 ml natúr joghurt
  • 3 evőkanál víz
  • 100 gramm lila hagyma
  • 5 evőkanál ek napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • Egy mélyebb tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a borsot, a sót, és összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, apránként a joghurtot, és kézi habverővel simára keverjük.
  • A hagymát apró kockára vágjuk, a masszához keverjük a 3 ek vízzel együtt.
  • A palacsintasütőben felforrósítunk 1 ek olajat, és 1-1 evőkanálnyi masszát elterítünk, kerekre igazítunk, majd pirosra sütjük a minipalacsinták mindkét oldalát

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, lilahagyma, palacsinta