A borhabhoz a bort a fűszerekkel felforraljuk, majd félretesszük.
A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet is, és szintén félretesszük.
A tésztához a vizet a vajjal, a sóval és a cukorral felforraljuk.
A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. Ha nagyobbak a tojások, kb. 10 gramm liszttel több kell bele.
Ezután lehúzzuk a tűzről, és a tojásokat azonnal, egyenként beleütve, jól összekeverjük a tésztát. Csinálhatjuk elektromos haberővel. Csak akkor tegyük bele a következő tojást, ha az előzőt már alaposan elkevertük.
A masszából, olajos kézzel, diónyi gombócokat formálunk, és megforgatjuk a szeletelt mandulában, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Közepesen forró olajban 2-3 perc alatt megsütjük. Az olaj ne legyen se túl forró, mert akkor a külseje megég, a belseje nyers marad, se langyos, mert akkor viszont nagyon felszívja az olajat.
Egy darab mandulával tehetünk próbát, ha azonnal megég, túl forró az olaj. Ne tegyünk sok fánkot egyszerre az olajba, mert hatalmasra fognak nőni, legtöbbjük ki is fog repedni.
Az első fánkot vágjuk ketté, hogy ellenőrizni tudjuk, hogy valóban átsült-e a közepe. Ha nem, nyugodtan tegyük vissza az olajba még egy percre. A megsült fánkokat konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a lecsöpögő olajat felszívja.
Ezután gyorsan befejezzük a borhab készítését. A tojásos keveréket egy kevés borral hígítjuk, majd az egészet összeöntjük, és lassan forralva besűrítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a forró boros krémbe forgatjuk.
A fánkokat melegen, vaníliás porcukorral meghintve, a szintén meleg borhabbal tálaljuk.