Az almákat megmossuk, nem hámozzuk meg, négy részre vágjuk, magházukat kivágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy lábasban felforralunk kb. 1000 ml vizet, beleteszünk 2 evőkanál citromlevet és 2 evőkanál cukrot (édesítőt).
Amikor forr, beletesszük az almaszeleteket egy percre, nem főzzük puhára, csak annyira, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek. Leszűrjük, kihűtjük, leszárítgatjuk őket papírtörlőn, és félretesszük. Érdemes szép piros héjú almákat választani, mutatósabbak.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 100 gramm lisztet 200 gramm puha vajjal kikeverünk, és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, 2 felé vágjuk, fóliába csomagoljuk. 2 órát hűtőben pihentetjük (fagyasztani is lehet).
Amikor a tészta pihenőideje letelt, kinyújtjuk, kb. 5 cm széles, 12-15cm hosszú csíkokra vágjuk (kb. 4 almaszelet hosszúságú), a csíkokat megszórjuk fahéjas porcukorral. 5 almaszeletet a tésztacsíkok felső felére helyezünk, úgy, hogy lelógjanak a tésztáról, és a szeletek kicsit fedjék egymást, az alsó tésztarészt ráhajtjuk az alma felére, hogy a lé ne folyjon ki.
Óvatosan feltekerjük, muffin formába tesszük, de forma nélkül is lehet sütni.
Nagyon forró sütőben kezdjük sütni (220-230 C fok), 10 perc után lehet fokozatosan csökkenteni a hőt.
Kb. 20 perc alatt sül meg.
Ha kihűlt, szórjuk meg fahéjas porcukorral (édesítővel).