A lisztet, vajat, cukrot és a sót összemorzsoljuk, majd a vizet apránként hozzáadagolva összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. A tésztát lisztezett nyújtólapon kb. 30 cm-es körré nyújtjuk, kicsit kiegyengetjük a szélét, esetleg körbevághatjuk.
Sütőpapírt teszünk egy tepsire, megszórjuk a liszttel és a cukorral, majd ráhelyezzük a tésztát. (Én szilikonos gyúrólapot használtam, amin könnyű volt kerekre kinyújtani, hiszen rá van rajzolva a lapra, másrészt, mivel hajlékony, könnyű volt átcsúsztatni a tésztát a sütőlapra.) Ráhalmozzuk az almakockákat úgy, hogy a tészta szélén maradjon szabadon egy kb. 3-4 cm-es sáv, majd megszórjuk a darált dióval.
A szabadon hagyott részt ráhajtogatjuk az almás részre, és a tésztarészeket kicsit egymáshoz nyomogatjuk, majd a tésztás részt lekenjük a felvert tojással, megszórjuk még egy kevés cukorral. 180-190 C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Hidegen és melegen egyaránt finom.