Az almák magházát eltávolítjuk, az almákat lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán, majd meglocsoljuk a citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, majd egy lábasban addig pároljuk, amíg a leve elfő alóla. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a fűszerkeveréket.
A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, útifűmaghéjjal, cukorral, reszelt citromhéjjal. A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzágyúrjuk a tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát két részre osztjuk, egy kisebbre és egy nagyobbra.
A nagyobbikat lisztezett gyúrólapon kinyújtjuk a tepsi méretére (20x30cm), kicsit meglisztezzük a tészta tetejét, feltekerjük (na, ami most nem sikerült, pedig már többször készítettem ezt a tésztát), és belehelyezzük a tepsibe (most több darabban, de a lényegen nem változtatott, kézzel szépen el lehetett igazgatni).
Megszórjuk a zsemlemorzsával, ráhalmozzuk a közben kihűlt párolt almát. Kisebb darabokban kinyújtjuk a másik lapot is, tetszőleges formával kiszaggatjuk, és az almatöltelék tetejére helyezzük őket.
A villával felvert tojással lekenjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.