A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A liszteket egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, hozzáöntjük az élesztős tejet, az olvasztott (de nem forró!) vajat, és szép sima, az edény falától elváló tésztát dagasztunk.
A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, ismét átgyúrjuk, meglisztezzük, letakarjuk konyharuhával, és még negyed óráig kelesztjük.
Ezután kb. 3-4 mm vastag körlapot nyújtunk. A körlapot átlósan nyolc háromszögforma körcikkre vágjuk. A körcikkeket a kör közepén levő csúcsuk felé szorosan feltekerjük, és kiflit formálunk belőlük. A kifliket ezután még fél órát kelesztjük.
Közben egy nagy, legalább 4 literes fazékban egy csipet sóval és egy kiskanál cukorral vizet forralunk (éppen csak forrjon).) A sütőt előmelegítjük, és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt nagy tepsit.
Amint a víz forrni kezd, szűrőlapáttal egyenként belerakjuk a kifliket, óvatosan lenyomjuk a víz alá, és a víz alatt tartjuk őket, amíg tízig számolunk. Ezután kivesszük a kifliket, és a tepsibe rakjuk őket. Ezt a műveletet minden kiflivel megismételjük.
A kiflik tetejét ezután megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, lenmaggal, sóval, majd 200 C fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt, szép aranybarnára sütjük őket.
A főzést elhagyhatjuk, de akkor a kiflik kevésbé lesznek ropogósak!