Először a tejbedarát készítsük el a krémhez, hogy legyen ideje kihűlni. A rizsdarát sűrűre főzzük a tejben a vaníliás cukorral és a sóval, majd félretesszük hűlni, amíg a tésztát megsütjük. (Arra figyeljünk, hogy a rizsdarát sokkal tovább kell főzni, mint a búzadarát, különben folyós lehet a krém. Ha esetleg így járnánk, keverhetünk a krémhez 1-2 tk útifűmaghéjat.)
Az egész tojásokat krémes-habosra keverjük a cukorral és a vízzel, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral és a szódabikarbónával összekevert lisztet.
Egy sütőlemezt (27x37 cm) kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük vajjal, majd elterítjük rajta a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Miután megsült, papírral együtt rácsra tesszük, hogy kihűljön.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, a mézzel, a citromlével, majd hozzáadjuk a villával összetört túrót, és a citrom reszelt héját. Amikor már viszonylag egynemű, hozzákeverjük a kihűlt tejbedarát, és jó habosra keverjük.
A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, félbevágjuk, az egyik felét egy tálcára tesszük, megkenjük 2 ek sárgabaracklekvárral, majd rákenjük a túrós krém felét.
A citrom levét és a porcukrot összekeverjük, felöntjük a vízzel, és a piskótakorongokat belemártjuk, kicsit áztatjuk, majd így osztjuk el a túrós krémen, végül rákenjük a túrókrém másik felét.
A másik piskótalapot is megkenjük lekvárral, és a lekváros felével ráborítjuk a krémre. Egy kicsit lenyomkodjuk a tésztát, hogy egyenletesen elterüljön a krém.
A fehér csokoládét összetördeljük, és egy forró vízbe állított bögrébe szórjuk, hozzáöntjük a citromlevet, és kevergetve felolvasztjuk. Nekem kevés volt a csokim itthon, ezért megtoldottam 2 ek baracklekvárral. Igaz, nem lett kemény a bevonat, de eszméletlen finom!
A megolvadt csokit a tészta tetejére öntjük, késsel egyenesre simítjuk, majd betesszük a hűtőbe 1 éjszakára, hogy a piskótatallér megpuhuljon. Másnap forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.