Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 100 ml langyos tejben. Az útifűmaghéjat beáztatjuk 100 ml langyos tejbe, és félretesszük, amíg megkocsonyásodik. A lisztet a robotgép táljába mérjük, hozzáadjuk a sót, az édesítőt, a tojást, a túrót (elmaradhat, de a túróval tovább marad puha a tészta), a felfuttatott élesztőt, majd elindítjuk a gépet.
Amikor már nagyjából minden jól összekeveredett, belecsorgatjuk az olajat, és annyit a maradék langyos tejből, hogy egy jól keverhető, gyúrható, kicsit ragacsos tésztát kapjunk, majd jól kidolgozzuk a géppel (vagy kézzel). Kicsit meglisztezzük a tészta tetejét, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, majd langyos, huzatmentes helyen, 45-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, 4 részre osztjuk. Ezután egyenként négyszögletes lappá nyújtjuk, mindegyiket 4 négyzetre vágjuk. Közepükre halmozunk 1-1 kanálnyi túrós tölteléket, a 4 csücsköt összecsippentjük.
Olajjal megkent tepsire rakosgatjuk őket, a tetejüket felvert tojással megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt porcukorral (porrá őrölt édesítővel) szórjuk meg a tetejüket.