A cukkinit meghámozzuk, majd 8 szép szeletet vágunk belőle. A közepét kivágjuk, ha nagyon magos, akkor eldobjuk, ha nem, akkor felhasználjuk a raguhoz.
A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, felét félretesszük a töltelékhez, majd a maradékot megszórjuk a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot, megsózzuk, és fedő alatt, kis lángon 15 percig pároljuk, amíg kicsit összeesik.
Ekkor hozzáadjuk a cukkiniből megmaradt, kisebb kockákra vágott részt is, és további 5 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a tejfölt, összekeverjük, és ezt a lecsós alapot beleöntjük egy akkora tepsibe, amiben a cukkinikarikák egymás mellett elférnek.
Az előzőleg kicsit besózott, majd lecsöpögtetett cukkinikarikákat a lecsós alapra tesszük. (Nekem 6 fért el, a többit másnap sütöttem meg a maradék töltelékkel együtt).
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, a félretett dinsztelt hagymával együtt, és nagyobb diónyi gombócokat teszünk a karikák közepére. A maradék tejföllel lekenjük a gombócok tetejét, a maradék tejfölt az alapra csurgatjuk, majd 190 C fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig.
30 perc után megszórjuk a reszelt sajttal, és további 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Párolt barna rizzsel tálaljuk.