A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le (érdemes már előző nap lecukrozni).
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és az egész tojásokat, majd pár perc alatt keverjük jó habosra.
Ezután állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.
A tepsit (22x32cm) béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét. A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.
A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (vagy keményítőt), és szintén keverjük össze. A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára.
Majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel.
Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére. Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (légkeveréssel 160 C fokon 50 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Én fele mennyiségből készítettem, 150 gramm lisztből, 2x50 gramm édesítőből (Sorbimides, ebből nagyon kevés kell, különben keserű lesz), a 3 nagy tojás helyett 2 kicsiből, 250 gramm túróból, és a többi hozzávalót is arányosan csökkentettem. 18x24 cm-es tepsiben sütöttem meg, légkeveréssel, 160 C fokon, 35 perc alatt.