Az élesztőt felfuttatjuk a tejben 1 teáskanál cukorral. A lisztet, a porcukrot, a sót a robotgép táljába mérjük, hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat.
A robotgépet beindítva, kanalanként hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a végén az olvasztott vajat. Viszonylag puha, lágy tésztát fogunk kapni. Letakarva pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
A rizst alaposan megmossuk, és 800 ml tejjel, a sóval és a cukorral puhára főzzük.
Amikor már puha, a maradék 100 ml tejjel összekeverjük a pudingot, a rizshez öntjük, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
Hideg vízzel telt edénybe állítjuk, és langyosra hűtjük, majd belekeverjük a kimagozott meggyet.
A megkelt tésztát, lisztezett kézzel, egy vajjal kikent, liszttel beszórt 26 cm-es tortaformába igazgatjuk.
A meggyes tejberizst rákanalazzuk, mandulával megszórjuk a tetejét.
200 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Mikor langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk. Melegen nehezebb, hidegen szépen lehet szeletelni.