A porcukrot habosra keverjük a szoba-hőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a sót és a tejfölt, majd hozzászitáljuk a lisztet, és összegyúrjuk. Egy könnyen gyúrható, jól formázható, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
A tésztagombócot tekerjük fóliába, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
Az idő letelte után osszuk a tésztát 4 részre, az első gombócot kicsit gyúrjuk át, mert ha túl hideg a tészta, akkor törni fog. Kukoricaliszttel behintett gyúrólapon nyújtsuk ki kb. fél centiméter vastagra, tetszőleges formával szaggassuk ki, sorakoztassuk sütőpapírral borított tepsire.
180 fokra előmelegített sütőben süssük meg 12-15 perc alatt. Melegen ne nyúljunk hozzá, mert atomjaira esik szét.
Miután kihűltek a kekszek, a csokoládét forró vízbe állított pohárban, az olajjal, és egy kevés tejjel összekeverve olvasszuk fel, majd csorgassuk rá a kekszekre, majd gyorsan, mielőtt a csokoládé megszilárdul, szórjuk meg a díszítő cukorral, kicsit nyomkodjuk is rá, hogy ne potyogjanak le.
Ha tálcán, szalvétával letakarva tároljuk, akkor ropogós marad, ha zárt dobozban tároljuk, akkor puha, omlós lesz. 3-4 hétig eltartható, feltéve, ha marad belőle.