A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a felengedett, lecsöpögtetett parajpürét, a darát, a sót, a tojások sárgáját, a borsot, a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott zsömlét, jól összekeverjük, majd a végén a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
Letakarjuk, majd betesszük a hűtőbe 60 percre, de akár egy egész éjszakára, hogy a darának legyen ideje megduzzadni, felszívni a nedvességet. Arról se feledkezzünk meg, hogy a rizsdarának vagy a kukoricadarának sokkal több időre van szüksége, hogy megduzzadjon.
Közben elkészítjük a sajtmártást. A lisztet a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd apránként, keverés közben, felöntjük a tejjel. Kicsit megsózzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, addig melegítjük, amíg a sajt elolvad. A végén a tejszínnel dúsítjuk, megborsozzuk, és ha szükséges, még megsózzuk.
A pihenőidő után a spenótos masszából vizes kézzel 15 gombócot készítünk, és lobogó, enyhén sós vízbe tesszük őket, majd kicsit mérsékeljük a lángot, és miután a gombócok feljöttek a víz színére, még további 10-12 percig főzzük.
Amikor a gombócok készek, leszűrjük, és az olajon megforgatjuk őket. Tányérra rakjuk a gombócokat, a sajtmártással leöntjük, és egy kevés reszelt sajttal megszórjuk.