Vissza

Sajtos cukkinipogácsa

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

  • 2 darab cukkini közepes
  • 1 darab nagy tojás
  • 100 gramm Cheddar sajt reszelt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 4-5 evőkanál rizsliszt (függ a cukkinik nagyságától)
  • kb. 80 ml víz
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál bazsalikom szárított
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 10 gramm reszelt sajt a tetejére

Instrukciók
 

  • A cukkinit héjával együtt lereszeljük, egy picit besózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy egy jól gyúrható masszát kapjunk.
  • Olajos kézzel formáljunk diónyi gombócokat, tegyük őket sütőpapírral ellátott tepsire, nagyobb távolságra egymástól, mert sütés közben el fognak terülni.
  • 220 C fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 20 perc alatt.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, pogácsa, sajt, sajtos, sós sütemény