Vissza

Kenyér - Alba Tutti lisztkeverékből

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Glutenix Alba Tutti lisztkeverék
  • 160-170 gramm langyos víz
  • 8 gramm friss élesztő
  • 5 gramm

Instrukciók
 

  • A hozzávalókat alaposan keverjük össze a dagasztógéppel, kb. 6-8 perc alatt.
  • Formázzuk meg a kenyeret, tegyük a sütőlapra, vagdossuk be a tetejét, kenjük le olajjal, majd takarjuk le egy tállal, és langyos helyen kelesszük a duplájára.
  • 210 C-ra előmelegített sütőben süssük meg 30 perc alatt.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, pékáru