Az öregtésztához kimértem és összekevertem a liszteket, az útifűmaghéjat és a sót. Az élesztőt a cukorral felfuttattam 100 ml langyos vízben. Amikor az élesztő felfutott, beindítottam a robotgépet, és alaposan összekevertem a hozzávalókat a maradék langyos vízzel. A végén hozzáadtam az olívaolajat is. Ebből a mennyiségből 500 gramm öregtésztám lett. A tésztát beletettem egy zárható tetejű műanyag dobozba, nem zártam le teljesen, és a konyhapulton hagytam 4-5 óra hosszat.
Utána lezártam a fedőt, és betettem a hűtőbe, ott pihent 3 napon keresztül. 3 nap után kimértem a robotgép táljába kenyérhez való liszteket, a sót, az útifűmaghéjat, és összekevertem 270 ml langyos vízzel és az olívaolajjal, és a hűtőből kivett öregtésztával. Az élesztőt ekkor még nem kevertem bele. Hagytam egy keveset pihenni, majd kevertem rajta megint egyet, és ezt ismételtem háromszor, kb. 15-20 perces szünetekkel. A végén hozzákevertem a maradék langyos vízben felfuttatott élesztőt is.
Egy fedeles jénai tálat kikentem vajjal, beszórtam rizsliszttel, majd olajos kézzel átgyúrtam egy kicsit a tésztát, kimértem belőle 400 grammot, amit visszatettem a dobozba, lezártam, és betettem a hűtőbe.
A többi tésztát hosszúkás alakúra formáztam, majd belehelyeztem a jénai tálba, a tetejét megkentem olajjal, éles késsel bevagdostam, majd letakarva kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztettem.
Ezután betettem a kenyeret a hideg sütőbe. A hőfokot beállítottam 190 fokra. A sütőtál tetejét 20 perc után le kellett venni, mert hozzáért a tészta. Így sütöttem 70 percig, majd kivettem a tálból, és még 10 percre visszatettem a rácsra.