Vissza

Kenyér - Csicseris kenyérporból

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Kenyér receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 kisebb

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Glutenix Csicseris kenyérpor
  • 240 ml víz
  • 10 gramm élesztő
  • 1 teáskanál

Instrukciók
 

  • Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, akár fakanállal, akár géppel. A galuskatésztánál kicsit sűrűbb állagú tésztát kell kapnunk.
  • Langyos helyen kelesszük a tésztát a duplájára.
  • Tegyük kiolajozott jénai edénybe, vagy kisebb szilikonos formába. Kenjük meg a tetejét vízzel vagy olajjal, és süssük meg 200 C fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, pékáru