A tortalapokhoz a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk az édesítővel, a sóval, a tojásokkal, és a tejben elkevert szalalkálival. Jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. A tésztát 8 részre osztjuk.
Egy meglisztezett sütőpapíron vékonyra kinyújtjuk. Ráteszünk egy 26 cm-es tortaformát, és késsel körbevágjuk. A maradék tésztát hozzágyúrjuk a következő gombóchoz.
A tésztalapot a papírral együtt sütőlapra tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. 8 lapot sütünk, bár a tortához csak 6 szükséges, de ha véletlenül eltörne egy lap, legyen tartalék.
A törött vagy maradék lapokat kekszmorzsaként fel tudjuk később használni. A megsült lapot a papírral együtt rácsra csúsztatjuk.
Ezután elkészítjük a karamellt. A cukrot felolvasztjuk, világosbarnára karamellizáljuk, majd egy vajjal vékonyan megkent alufóliára vékonyan kiöntjük, majd amikor kihűlt, húsklopfolóval összetörjük. A nagyon apróra tört részt hozzákeverjük a krémhez.
Ha megsültek a lapok, elkészítjük a krémet is. A tojásokat az édesítővel gőz fölött, kézi haberővel kevergetve besűrítjük, lehúzzuk a tűzről, beleaprítjuk az étcsokoládét, és kevergetve felolvasztjuk benne. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a rumaromát, az apróra tört karamellt, és a puha vajjal habosra keverjük.
Egy lapot a tortás tálra helyezünk, ecsettel megkenjük a vaníliaaromával összekevert tejjel. Hagyjuk, hogy jól beszívja a tejet, különben nagyon száraz lesz a torta.
A krémet elosztjuk 7 részre, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle. A lapokat egyenletesen megkenjük, minden lapot meglocsolunk a tejjel, majd kívülről is megkenjük a csokikrémmel, végül beszórjuk az apróra tört karamellel. Egy éjszakát hűvös helyen pihenni hagyjuk.