A liszteket kimérjük, összekeverjük. A hájat lekaparjuk a hártyáról, ledaráljuk, majd 100 gramm liszttel összedolgozzuk, habosra, fehérre keverjük, és hideg helyre tesszük.
A többi hozzávalóból rétestésztát készítünk. Bort azért adunk hozzá, hogy a benne található alkohol még jobban megemelje a tésztát. Jól kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
Utána vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán, és a lisztes hájat egy késsel kicsi darabokban rákenjük. Nem nyomkodjuk, csak rásimítjuk, majd az egészet óvatosan feltekerjük, és nyújtófával lazán, de óvatosan ellapítjuk.
Ezt az óriási téglalapot négybe hajtjuk. Először a két szélét a feléig, majd az így kapott téglalapot ismét félbe. 20 percig pihentetjük hideg helyen, és ezt a folyamatot még kétszer megismételjük.
Végül lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tészta egyik felét (a másik felét lefagyaszthatjuk), és a tűzhely lángjánál megforrósított késsel tetszőleges nagyságú téglalapokra osztjuk a tésztát, majd a tetszőleges töltelékkel megkenjük az egyik felét, jelen esetben a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét a végén belekevert darált dióval.
A téglalapocskákat a kés hegyével félbe hajtjuk, és a késsel sima, tiszta tepsire helyezzük. Forró sütőbe tesszük (200 C fok), és kb. 15-20 perc alatt készre, szép aranyszínűre sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.