Először a tölteléket készítjük el. A kandírozott narancshéjat, ha nagyon kemény, langyos vízbe áztatjuk. A gesztenyemasszát a porcukorral és a tejjel (vízzel) összekeverjük. Ha nagyon sűrű, 1-2 kanál tejjel (vízzel) még hígíthatjuk.
Tészta: A rizslisztet, a darált mandulát, a sütőport, a sót, a cukrot, a citromhéjat és az útifűmaghéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, az egész tojást, a tojásfehérjét, és apránként, kevergetve a tejet, végül a nagyon puha, majdnem folyós margarinnal sima tésztává gyúrjuk. Könnyen gyúrható, lágy, de nem ragadós tésztát kell kapnunk.
Pár percig hagyjuk pihenni, hogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet, majd szilikonos, enyhén lisztezett sütőpapíron kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, megszórjuk a kandírozott, lecsöpögtetett narancshéjjal, kicsit belenyomkodjuk a gesztenyemasszába. A narancsot ne keverjük bele a gesztenyemasszába, mert nagyon nehéz lesz rákenni a tésztára.
A tésztát szorosan felcsavarjuk, majd a sütőpapírral együtt helyezzük a tepsire. Egy vastagabb szívószállal néhány helyen belebökünk a feltekert bejglibe, egészen a tészta aljáig, hogy a gőz ne nyomja szét, ne repedjen meg.
A maradék tojássárgájával megkenjük a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük fel.