Tegyük a lisztet gyúródeszkára, adjuk hozzá a sót és a tojásokat. Gyúrjuk össze a hozzávalókat egynemű, sima tésztává, majd csomagoljuk be folpackba, és hagyjuk pihenni fél órát. Nem kell a tésztának olyan keménynek lennie, mint a normál gyúrt tésztának, amit vízben főzünk ki, hanem puha, de nem ragadós állagúnak kell lennie.
Közben mossuk meg a narancsot, reszeljük le a héját. A fél óra letelte után nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagra, szórjuk meg kristálycukorral és a lereszelt narancshéjjal (bele is lehet gyúrni a tésztába), majd sodorjuk át a sodrófával úgy, hogy a cukor és a narancshéj beleragadjon a tésztába.
Vágjuk fel derelyemetélővel 0,5-1cm-es csíkokra, mint a széles metéltet.
Terítsük szét a lisztezett gyúródeszkán, és hagyjuk fél órát száradni, majd süssük aranysárgára bő, forró olajban. Ha kisültek, tegyük őket konyhai törlőkendőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral. Kekszszerűen ropogós fánkok lesznek.
Ha gyerekeknek készítjük farsangi bulira, érdemes picit megszínezni a tésztát, nagy sikert fog aratni. Pihentetés után 4 részre osztjuk a tésztát, és néhány csepp ételfestékkel vagy természetes színezékkel (céklapor, spenót, sárgarépalé, kurkuma, sáfrány, áfonya stb.) megszínezzük.