Az élesztőt 100 ml langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és 10 perc alatt felfuttatjuk, (az útifűmaghéjat összekeverjük a 150 ml tejjel).
A felolvasztott vajat, a meglangyosított tejet, (+ az útifűmaghéjas tejet), tojást a robotgép táljába öntjük, és összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, a cukrot. A lisztet apránként adagoljuk hozzá (nem biztos, hogy az összes liszt kell hozzá), és viszonylag lágy tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha lágy, hólyagos, a kezünkhöz még hozzáragad, de az edény falától már elválik.
Letakarva, langyos helyen kb. 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt a tészta, egy nagyon alaposan belisztezett gyúródeszkán, anélkül, hogy átgyúrnánk, kézzel kilapogatjuk, majd kb. fél cm vékony téglalappá nyújtjuk.
Felolvasztjuk a vajat, megkenjük vele a tésztát, megszórjuk bőven cukorral és fahéjjal, majd feltekerjük. Fogunk egy hosszabb cérnaszálat, behúzzuk a tészta alá, és mintha megkötnénk, összehúzzuk a két végét, és így vágjuk el a tésztát. Késsel nem könnyű felvágni ezt a tésztát, mert túl lágy, szétesik, vagy eldeformálódik.
Egy tepsit (30x20 cm), vagy egy kapcsos tortaformát vajjal jól kikenünk, majd a tésztatekercseket egymás mellé tesszük. Pár percig hagyjuk még pihenni, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Nem kell nagyon megbarnulnia, elég, ha csak egy kis színt kap.