A kókuszreszeléket kávédarálóval liszt állagúra őröljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját az eritrittel, a kókuszzsírral és a vaníliával fehéredésig, krémes állagúra keverjük, majd hozzákeverjük a ledarált kókuszreszeléket. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás masszába.
Egy szilikon pite vagy tortaformába (használhatunk fémet is, akkor béleljük ki sütőpapírral!) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ezután teljesen kihűtjük.
Amíg hűl, elkészítjük a datolyás almakrémet. Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk, aprító gépbe tesszük (kézi botmixer is jó). A datolyákat is feldaraboljuk, és az almához adjuk. Hozzáöntjük a citromlevet és a fahéjat.
Addig aprítjuk a géppel, amíg majdnem homogén állagú krémet kapunk (az almadarabok és a datolyadarabok éppen látszanak még benne). Ezután hozzákeverjük az útifűmaghéjat, és 15 percre félretesszük pihenni, ami alatt szilárdabb állagúvá válik.
A kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet, elsimítjuk rajta egyenletesen, a tetejét pedig pár szem félbevágott datolyával díszítjük.
Az eredeti receptben 250 gramm kókuszreszelék szerepel, én csak 150 grammot tettem bele, de szerintem 100 gramm is elég bele, mert pillanatok alatt felszívta a nedvességet, alig lehetett keverni, a tészta egy kicsit tömör lett, de ízre nagyon finom.